Consiliere adulti

In functie de nevoile tale, poti alege consilierea pentru dezvoltare personala sau consilierea pentru dezvoltare personala prin arta.
Consilierea prin arta este adecvata tuturor celor care nu pot exprima in cuvinte tot amalgamul de sentimente care ii coplesesc, ceea ce, in unele situatii, poate deveni chiar ingrijorator.

Rolul consilierului prin arta este de a-i oferi pacientului sansa de a se exterioriza prin mijloace nefolosite pana acum in terapia conventionala, de a-l ajuta sa exprime, prin ajutorul artei, ceea ce il framanta, analizandu-i faptele si ajutandu-l in primul rand sa faca fata emotiilor si sentimentelor care il ghideaza. O data ajuns in acest punct, pacientul este ajutat sa gaseasca in interiorul sau forta de a merge mai departe, de a-si cladi un viitor in concordanta cu dorintele sale.

Asadar, daca vrei sa incerci o terapie neconventionala, poti alege terapia prin arta unde prin exercitii si jocuri de actorie ( dar si prin intermediul filmului si altor arte ) te voi ajuta in depasirea blocajelor si redobandirea increderii si stabilitatii in viata ta.

Cui se adreseaza consilierea pentru dezvoltare personala?

Consilierea pentru dezvoltare personala se adreseaza celor care au nevoie de consiliere in cariera, in alegerea unui drum profesional, celor care au blocaje, temeri, timiditati, neincrederea discursului in public, celor care vor sa depaseasca usor o perioada grea din viata (deces, divort, despartire, pierderi diverse), deopotriva celor care nu isi gasesc drumul si au nevoie de sprijin, sfaturi, sustinere si incredere in ei insisi si fortele proprii, celor care nu se regasesc, nu mai reusesc sa me mobilizeze, nu mai fac fata stresului si presiunilor si nu in ultimul rand, celor care vor sa faca o schimbare in directia careia le lipseste curajul si directia sigura.

1. Unde ma aflu?
2. Nu stiu in ce directie sa merg
3. Nu mai am solutii pentru problemele mele
4.Nu stiu exact ce as vrea sa urmez din punct de vedere profesional
5.Relatiile mele se degradeaza zilnic
6. Nu ma pot adapta
7.Sunt timid\a
8.Nu stiu ce imi place sa fac si catre ce drum sa ma indrept
9.Sunt mereu trist.
10. Mint pentru ca mi-e teama sa spun adevarul
11. Ma simt condus de ceilalti; vreau sa fiu independent
12. Vreau sa ma accept si sa ma inteleg
13. Imi lipseste curajul pentru a intreprinde orice activitate noua pe care mi-o doresc
14.Toata lumea ma critica. Ce sa fac?
15. Nu mai stiu cine sunt
16. Nu am incredere in mine. Imi este greu sa ma adaptez in situatii si medii noi.
17. Caut sa descopar ce sa aleg in cariera
18. Vreau sa stiu mai mult, caut metode noi sa ma dezvolt personal si sa stiu mai mult

Daca in cel putin doua dintre aceste afirmatii te regasesti, un consilier te poate ajuta sa te simti din nou sigur pe tine si sa intelegi viata in adevaratul ei sens.

Consilierea pentru dezvoltare personala vine in sprijinul acelora care simt ca si-au pierdut ghidajul in viata, in ajutorul celor care au nevoie sa isi fixeze noi obiective, dar si in ajutorul celora care au trecut prin situatii dificile si se simt blocati intr-un anumit punct din viata lor.

Sedintele urmaresc identificarea problemelor pacientilor si in mod special nivelul la care sunt resimttie de pacienti, gasirea celor mai adecvate solutii cu ajutorul specialistului, si punerea lor in practica treptat, cu sprijinul consilierului.

Cu pasi mici, dar concisi, vom ajunge sa stabilim impreuna o noua directie in viata ta!
Scrie-mi si putem gasi impreuna punctul de echilibru